Preduzetni, kvalifikovani i iskusni ljudi u opštinskim upravama ili već formiranim lokalnim kancelarijama za energetski menadžement, zajedno sa autentičnim i posvećenim šampionima održivog razvoja u civilnom društvu i privredi sastaće se u Sremskim Karlovcima u utorak, 3. oktobra 2017. kako bi podelili svoja dobra iskustva kada su u pitanju praktična, dokazana i priuštiva rešenja za energetsku efikasnost.

Skupu će prisustvovati i predstavnici Vlade Republike Srbije, međunarodnih razvojnih i finansijskih institucija kao i bilateralnih organizacija, koji će govoriti o tome na kakvu vrstu podrške lokalne samouprave mogu računati sa njihove strane.

Ovom prilikom ćemo pokrenuti i „Mrežu dobre energije“, dobrovoljno neformalno društvo lokalnih samouprava u Srbiji posvećenih prelasku sa energetskih reči na efikasna dela! Skup organizuju Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Vojvodine, RES Fondacija, Beogradska otvorena škola i Pokret gorana Vojvodine.

Skup se održava uz podršku Heinrich Boll Fondacije, SIDA i RBF, kao i uz podršku CSOnnect programa podrške civilnom društvu u oblasti zaštite životne sredine koji finansira Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju (SIDA).

Detaljnije o ovom skupu možete pročitati u najavi koju možete preuzeti u nastavku.