Promena je počela. Energija se dekarbonizuje, decentralizuje i pametnije koristi. Građani traže načine za upotrebu izdašnih potencijala obnovljivih izvora energije, sve jeftinije tehnologije za njenu proizvodnju i digitalizacije koja nam olakšava udruživanje i saradnju sa komšijama i lokalnim zajednicama.

Do 2050. godine bar polovina građana Evropske unije mogla bi proizvoditi sopstvenu električnu energiju iz obnovljivih izvora bilo samostalno postavljanjem PV panela za solarnu energiju na krovove svojih kuća – bilo članstvom u energetskoj zajednici, tj. zajedničkoj proizvodnji.

Energy cities i RES Foundation organizuju “webinar” sa ciljem da Vam pomognu u praćenju najnovijih trendova i iskustava u ovoj oblasti i da podstaknu efikasniju energetsku tranziciju na obnovljive izvore širom Balkana bržim razvojem energetskih zajednica, tj. zadruga.

Poslušajte kako su Vaše kolege u drugim sredinama rešile tehničke, tehnološke, pravne, finansijske i druge izazove zajedničke “žetve” obnovljive energije sa njihovim sugrađanima.  

Rezervišite Vaš kalendar sad: Obnovimo zajedno! utorak i sreda, 20. i 21. april 2021. godine.

Link za registraciju: https://renevtogetherbalkans.eventbrite.co.uk

Neposredno pre događaja, Zoom link za uključenje i detaljan dnevni red biće dostavljeni svim registrovanim učesnicima.

Unapred se radujemo Vašem učešću!

Retrofits