Suosnivači RES fondacije Jasminka Young i Aleksandar Macura učestvovali su na na devetom sastanku Environmental Task Force Meeting u Energetskoj zajednici u Beču. Sastanak je pratio prijem u austrijskom Federalnom ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo, životnu sredinu i vodoprivredu BMLFUW.

Prvi Forum o održivosti održan je 9. juna pod pokroviteljstvom Energetske zajednice i Balkan Green Foundation. Forum je okupio ministre odgovorne za sektore energetike, životne sredine i klimatskih promena ugovornih strana Energetske zajednice, visoke zvaničnike Evropske komisije, zvaničnike vlada, predstavnike privatnog sektora, civilnog društva, nevladinih organizacija i akademske zajednice kako bi se raspravljalo o najboljim načinima za doprinos niskougljeničnoj tranziciji u Energetskoj zajednici.

Suosnivačica RES fondacije Jasminka Oliverić Young učestvovala je na Plenarnom panelu 2 u okviru kog se raspravljalo kako inicijative koje se tiču održive energije i inovativnih biznis modela u urbanim zajednicama mogu da osnaže lokalnu ekonomiju.