RES fondacija je organizovala dvodnevni susret energetskih menadžera, sa ciljem da se razmene i unaprede znanja o dobrom upravljanju energijom na lokalnom nivou.

Događaj je organizovan u Šapcu, a prisustvovali su mu lokalni energetski menadžeri – predstavnici lokalnih samouprava iz Kraljeva, Užica, Kragujevca, Vrbasa, Niša, Priboja, Pirota, Subotice, Vrbasa, Bajine Bašte kao i predstavnici RRA Zlatibor.

Prvi dan obležen je razmenom skorašnjih iskustava u izradi programa energetske efikasnosti i razgovorom o promenama u zakonskom okviru. Učesnicima je predstaveljen prirodan izbor toplotnih pumpi kompanije DAIKIN.

Drugog dana fokus je bio na upoznavanju učesnika sa radom kotlovskog prostrojenja na drvnu sečku u Šapcu i mogućnostima ugradnje solarnih elektrana koje nudi kompanija CONSEKO. Ujedno se govorilo i o prednostima daljinskog grejanja za dobar lokalni energetski menadžment u Beogradu.

Na samom kraju susreta, Nikola Vujović i Željko Zečević iz sekretarijata Mreže dobre energije, dali su ideju kako da budemo bolji i tamo gde nam se (s)vidja, predstavivši forum dobre energije.